Fradista maga a természet is

2011.03.03. 17:09 Prem-blogger

Zöld és fehér, Közép-Európa legnagyobb sportklubjának színei, ha kinézünk az ablakon láthatjuk, hogy a természet miközben vívódik, önmaga is ilyen mezbe öltözik. Az utcán harc dúl, a tavasz próbálja leküzdeni a telet, már képzeljük bele a zöldséget a világba, de a tél fehérje még újra és újra előre tör.

Március van, főleg napközben, például délben már egész jó idő volt, már-már azt mondtam, hogy nini tényleg itt a tavasz. Mert este amúgy hó esett és mínuszos hideg volt. Ami decemberben még szépnek számított, az már nem több az emberek számára, mint fehér, gedvás retek, ami menjen már el a francba.
Úgy látszik, nekünk embereknek a természet sem tud megfelelni, soha, de soha, de soha.

Már a Monicomp Ligában (ez a magyar foci NBI mellesleg) is elkezdődött a tavaszi idény, most belemehetnék abba, hogy Siófok legyőzte a zöld-fehéreket, de inkább most ezt hagyjuk. A naptár is azt mondja tavasz van, az emberek is azt mondanák inkább, hogy tavasz van, csak a tavasz nem nagyon mondogatja még, hogy itt lenne.

Azt is mondhatjuk, hogy beléptünk abba az évszakba, amikor érettségizni fogunk. Két hónap és történelmet írunk, meg magyart, matekot, idegen nyelvet, egyéb tantárgyakat. Ez még a vég, úgy kapaszkodunk a suliba még, mint a tél a világba, de tudjuk, mi is és a tél is, hogy ennek már leáldozott.

A farsang is elmúlt már, kérték, hogy írjak róla, szóval megteszem.
Magam sem gondoltam volna, hogy a zsűri komolyan másfél órán keresztül értékeli az előadásokat, és de. Nem pletykálnak, meg lustálkodnak. Próbálják kihozni a legtisztességesebb végeredményt. A díjazás szerintem úgy hibás ahogy van, például most mi ér többet, egy második helyezés, vagy a legjobb jelmezért járó díj?
Láttunk nagyon színvonalas előadásokat(apropó, hosszú, színes és a farsangnak van? színvonal - a szerk.) és kevésbé színvonalasakat. Kíváncsi vagyok mikorra unják meg az emberek, hogy felvesznek egy farmert, egy fekete pólót és akkor most ők táncolnak. Ez itt kérem a farsang, nem a táncdalfesztivál. A 10c produkciója ennyiben kitűnt a többi tánc közül, mivel nekik legalább nagyon jó volt a jelmezük, ami valljuk be, egy farsangnál elsőrangú szempont. A jelmez után jön csak az ötletesség és az előadás mivoltja, a koreográfia. Sokan elsiklottak e fölött, pedig nem kellett volna.

Nah a farsangról ennyit írnék. Azt, meg hogy a tanárok miért nem öltöztek be semminek nem értem. (így kicsit fura bizonyos zsűritagok megnyilvánulása a végzős diákok "szar produkcióival" kapcsolatban - a szerk.)

További jó tavaszt emberek, szervusztok.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr432707655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása