Véget ért a móka nyárra, bezárt Peti drogszertára

2012.09.02. 11:12 Prem-blogger

Mennyi minden történt az utóbbi két és fél hónapban! Ne feledjétek, ez mind azért történt, hogy majd idén végre újra erkölcsileg sérülten, de mégis végtelenül vidáman húzzátok fel a kötelező iskolai köppenyt. 

A nyári emlékek azok amik már generációk óta hozzásegítik a pubertáskorú nebulókat, hogy kibírják az iskola által nyújtott (nyárihoz megtévesztésig hasonló - A szerk.) élményeket.
A legfontosabb talán az, hogy ne feledjük el soha, de soha, hogy a társasági élet és a tanulás nem szabad, hogy egymás rovására menjen. Az iskolából nem stréberként, de nem is partyarcként kell kikerülni, a gimnázium emberképző. Aki ezt nem látja be, csúnya hátránnyal indul az életben. Ezt a tanároknak is és a diákoknak is be kell látni. Kell... inkább úgy mondom, hogy kéne, mert mindkét oldal hajlamos elfelejteni, hogy mindketten adunk a másik félnek, de kapunk is tőle.

Nehéz okosakat mondani. Sokak szerint nem is megy nekem. Igazából csak a saját tapasztalataimat próbálom rátok erőltetni, meg zavart, hogy itt ez a blog és nincs rajta semmi cikk.

A politika mai állása szerint a fiatalok érdeke és vágyai teljesen másodlagosak az államérdek mögött. Kérlek titeket, hogy ne vegye el a kedveteket az álmaitoktól, hogy valaki, történetesen az állam szerint azok nem megfelelőek. Ettől lesztek egyesével egészek és ettől lesz a sokaság egyéniség. Ettől, hogy vannak álmaitok, akkor nyer az ellenfél, ha meg tud győzni titeket, hogy nem vagytok elég jók magatokhoz. Jelen esetben az ellehetetlenítést választja a bizonyos ellenfél, de erősebbek vagytok. Ti, az európai ifjúság, aki egy pazar nyarat tudhat maga mögött, hétfőtől újra küzdeni kezd a saját életéért és a "másik srác" fog küzdeni, ne legyetek ennyire puhányak és igen is, álljatok oda ti is és álljatok ellen ti is.

A lehetőségeitek száma végtelen. Ez meg egy közhely, de attól az, mert igen is igaz. Nem attól lesztek bajnokok, hogy sosem kaptok pofont, hanem, ha minden egyes bekapott ütés motiválni tud titeket a következő lépés elvégzésére, ha fel tudjátok ismerni hibáitokat és nem próbáljátok meg elfedni őket, mert, ha valaki látja, hogy szégyellsz magadban valamit, akkor fel tudja használni ellened. A hibáid és a jó tulajdonságaid együtt alkotnak egy Isten által teremtett tökéletes egészet, ne akarj ezen változtatni, a szégyen a gyengék mentsvára és én is és te is tudod, hogy te nem vagy gyenge. Semmi okod nincs rá, hogy gyengének érezd magad! Aki gyengének nevez, az azért teszi, mert a te hibáddal próbálja eltakarni az ő sokkal nagyobb hibáját. Irigyel téged..

Vége a nyárnak, de nem járnak hűvös szelek. A változás szelei amiket érzel, a változás ami valami többet és valami jobbat fog hozni, mint ami eddig volt, de ha leereszted a vitorládat, akkor a te hajód nem fog rohamtempóban siklani az élet tengerén és azokkal maradsz együtt, akikkel évek múltán szomorúan egymásra néztek és kiolvassátok egymás tekintetéből, hogy "Lemaradtunk, nagyon csúful lemaradtunk".

Gondoljátok ezt meg és ne rettegjétek a változást, mert Ti vagytok magatok a változás. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr24747106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása