Karácsony, advent, angyalka, Mikulás, ilyesmik

2011.12.03. 19:46 Karvaly úr

Még csak el sem kezdődött igazán december, de máris tele vagyunk a karácsonnyal. Ki nem szereti ezt a légkört? Az utak feldíszítve, néhol még a házak is, mindenki vidám az utcákon, sőt, a premis csipet-csapat már Bécsben tengeti (update: tengette) az idejét (ezúton kívánok nekik jó vásárlást, ha egy kicsit késve is).

Erről jut eszembe: tele vagyunk a karácsonyi reklámokkal is. Vedd meg ezt, vedd meg azt, szerezz örömet másoknak. Ezzel nincs is olyan nagy gond, csak az a baj, hogy sokak számára ez az ünnep egyetlen aspektusa. Erre pedig csak ráerősítenek a hirdetések: egyik meg nem nevezett áruház TV-spotjában ez hangzott el: "A fa alatt dől el a karácsony!"

Az embereknek így márpedig szeretethiányuk lesz. Ajándékozgassál, ez az! "Buy, buy, buy, buy, buy, buy..." Bármennyire is örül a meglepetésnek az azt kapó, sokszor tényleg sokkal többet számít egy kis odafigyelés, egy kis beszélgetés, vagy egy csokor frissen szedett virág (ezt a fizikatanárok igazán szeretik).

Ha meg már iskola, akkor angyalkázás. Elindulnak a csomagocskák - kreatív diákokból, tanárokból nincs hiány -, mikor pedig mindenki megtudja, kitől kapta azokat, akkor az igazi a meglepetés! De nem csak így lehet ezt a játékot megközelíteni. Sőt, úgy gondolom, egy katolikus iskolában az a jó, ha ez a szokás közelebb hoz egymáshoz angyalt és védencet, az ehhez vezető út pedig a meghitt beszélgetés.

Apropó, kedden hatodika! Mikulás, és persze Boyz! Velük persze kicsit nehéz nem ajándékokat küldeni, de nem baj... inkább örüljünk, hogy vannak, és ne küldjünk senkinek vécépapírt, meg Bringóhintó-utalványt se, igaz, a kettő igen közel áll egymáshoz...

Szóval, jó angyalkázást mindenkinek!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr623434743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brit tudós 2011.12.03. 22:49:23

"a kettő igen közel áll egymáshoz..."
:))))))

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.12.05. 15:24:52

mi a bajod a bringóhintóval? vagy csak megint felment a klozetpapír premistőzsdei értéke, mint mikor két kockáért is pénzt adtak ki páran, ugye.:))

Prem-blogger 2011.12.05. 19:53:44

@NDT: Hol van kommentekhez a like gomb? :(
süti beállítások módosítása