MMXI

2011.12.29. 10:18 Prem-blogger

Emlékszem, talán májusban, vagy még annál is korábban láttam egy montázst, ami összegyűjtötte az addigi 2011-es eseményeket. Az volt alá írva, hogy "Micsoda év volt ez! Ja, hogy még csak május van?"

Hát ez szerintem tökéletesen leírja, hogy mennyire tele volt ez az év tűzdelve eseményekkel. (És még koránt sincs vége! - a szerk.) Pórul jártak a diktátorok és egyéb rosszfiúk az idén, szomorkodtak az Apple tulajdonosok és az Apple részvényesek. A népesség átlépte a 7 milliárd főt. Magyar vonatkozású dolgokról meg csak annyit, hogy idén volt a West Balkán... Meg egy rakás más dolog, de most a Wikipédiából kopipésztelni mindenki tud.

Az semelyik híradásba nem kerül bele, hogy mi nem történt meg az idén. (elég pesszimista embernek tűnhetek, hogy erről írok - a szerk.)
Egyik diktátorját vesztett országban sem lett gyökeresen jobb az élet. Jöttek új problémák a régiek helyett. Meg úgy globálisan semmi nem lett jobb. A mai napon körülbelül 60 ezer ember halt meg, ebből több, mint 10 ezer ember halt éhen. 915 millió ember éhezik a világon, szemben az 1,5 milliárd elhízottal és az 500 millió súlyosan elhízottal. Lehet mondani, hogy na ez egész jó arány. 915 millió ember nem így gondolja. Ami még egy ehhez kapcsolódó érdekes adat, hogy a mai napon eddig a pillanatig közel 200 millió dollárt költöttek túlsúlyból adódó betegségek kezelésére és 80 millió dollárt fogyókúrás programokra. Ez nem nemzetközi adat, ez csak az USA.

A környezetbarát energia kutatásában messze nem volt akkora sikeresség, mint mondjuk a táblagépek (iPad és társai) fejlődésében. Természetesen nem is élvezte annyira a nagyközönség figyelmét, valószínűleg annyi pénzt sem kapott, mint amennyi okostelefonokra és tabletekre költött a világ. Ahogy a kínai kislány ügyében is kifejeztem, arra figyelünk csak és kizárólag, amit oda dugnak a szemünk elé. Arra is csak akkor, ha megtartják a kellő távolságot, hisz egy földön fekvő hajléktalantól elfordítjuk inkább a tekintetünket, de mintha az sem zavarna senkit, hogy a Keletiből kifelé jövet az erdős részes hónapról hónapra több a hullámpalából épített viskó.

Természetesen az, hogy még nem látszódik a megoldás nem jelenti azt, hogy nem is fogjuk elérni soha. Az út jó. A worldometers.info honlapon az éhezők száma csökkenő tendenciát mutat.

Kívánom, hogy a 2012. év világszinten boldogabb és sikeresebb legyen, mint az idei volt!
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr53503736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapusinho 2011.12.29. 11:46:22

Egész jó írás, bár egy kicsit tényleg pesszimista. Annyiba akartam belekötni, hogy amint azt helyesen leírtad, azzal foglalkozunk csak amit az arcunkba tolnak a televízióban, újságban, rádióban, interneten és egyéb általam még nem ismert médiumokban. Lehet, hogy Te tudod, hogy mennyit fejlődött a környezetbarát energia kutatása (amit nem vitatok), mert tanult ember lévén lehet, hogy érdekel és utánaolvastál, de én pont azért amit írtál, hogy nem tolják a képembe, nem is tudok róla semmit. Szóval, ha nem hallasz róla az nem jelenti azt, hogy nem is fejlődött akkorát, mint amekkorát akarták, hogy fejlődjön. De még egyszer mondom, ha Te erről beható tanulmányokat végeztél és mindazt amit írtál hiteles adatok alapján tetted, akkor nem szóltam. És ezt minden irónia nélkül írtam. Tényleg jó írás. (És értem, hogy lényegében nem erről szól a bejegyzés.)
süti beállítások módosítása