Múzeum

2012.01.09. 22:07 Karvaly úr

Imádok múzeumba járni!

Aki már egy ideje a Premiben tengeti napjait, az tudja, hogy minden félévben egyszer kötelező ellátogatni egy szépművészeti múzeumba. Nem feltétlenül a Szépművészeti Múzeumba, de én most még ezt is betartottam. A kiállításról nem akarok sokat írni, ezzel nem untatnék senkit (olvassa majd a rajztanár! ő meg úgyis élvezettel teszi), de mégis valami miatt említésre méltónak tartom az egészet: a vendégkönyv.

Én nem tudom (tessék felvilágosítani, ha az ellenkezője igaz), de a vendégkönyvben 5 bejegyzésből legfeljebb 2 magyar nyelvű. Ezeket elolvassa valaki, vagy fogadnak fordítókat? A feedback igenis fontos, de kérdés, hogy oroszul vagy spanyolul is fontos-e (valószínűleg egyébként igen, sőt).

Magyarul sem olyan rózsásak a dolgok. "Külön gratulálnák a dizájnernek." No comment.

A múzeum-shop pedig nagyon tetszik. Főleg a Budapestről, Magyarországról szóló angol nyelvű útikönyvek. Nem sok van bennük Gödöllőről, de azért rendben vannak. Az más, hogy kiejtési útmutató is van a könyvben, és a gy kiejtését meg sem kíséreltetik, a tanács: egyszerűen ejtsünk dzs-t.

Menjünk tehát kulturálódni! Ha másért nem, hát a vendégkönyvért. Érdemes.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr433532726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brit tudós 2012.01.12. 13:59:15

A múzeum - egy jó múzeum,és itt nem csak a British Museum-ra gondolok... - az egy príma kávézó, igen színvonalas dekorációval. Legalábbis nekem. Meg a shopok iránti lelkesedéshez is könnyű szívvel tudok csatlakozni; bármikor ott bírnám hagyni a fél fizetésemet egy ilyenben. És az meg külön aranyos, hogy a legtöbb helyen ki se tudsz jönni máshogyan, csak a bolton keresztül.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.01.15. 21:44:31

Oh, régi szép idők, mikor Münchenben a városi múzeum boltjában (aminek a fele régiségkereskedés) antik bajor korsókra alkudtam... aztán az eladó bácsi (török lehetett...) elénekelte nekünk, hogy "azaszépazaszép..."
süti beállítások módosítása