Tűzijáték: legyen-ne legyen?

2010.06.28. 20:50 NDT

Bizonyára mindenki hallott már (ha máshonnan nem, a hírekből) arról a facebook-csoportról, amelynek tagjai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az idei augusztus huszadikai tűzijáték teljes elmaradását elfogadja a parlament, és az így fennmaradó összegből az árvízkárosultakat támogassák. Kedves gondolat, van benne ráció. 100 millió forint valóban nem kis pénz (körülbelül ennyibe kerül a huszadikai pirotechnikai látványosság), biztosan sok családon lehetne segíteni. A kérdés az, hogy a javaslatot elfogadják-e. Egyelőre úgy tűnik, kompromisszumos megoldás van kialakulóban: rövidebb idejű lesz a tűzijáték, vagy pedig nem állami kasszából finanszírozzák, hanem egy cég által felajánlott összegből. Mi ezzel a gond?

Szerintem ha már tűzijátékot csinálunk, akkor az legyen olyan színvonalú, mint eddig bármikor. A nemzeti ünnephez ma már szorosan hozzákapcsolódó program olyan turistacsalogató és  azországimázst építő esemény, amit érdemes megtartani. Ha például fele olyan hosszú idejű lenne, elvesztené értelmét a dolog, nem is beszélve arról, hogy 50 millió forint már végképp édeskevés az árvizek által okozott sokmilliárdos károkhoz képest. Gátat építeni nem lehet ennyiből, de még házat is csak néhányat lehetne rendbehozni. Persze, számít az a néhány ház is, az a néhány család fedélhez jutna. De talán érdekes megvizsgálni a kérdést, hogy volt-e valaha is olyan helyzetben az ország, hogy megengedhesse magának a tűzijátékot? (a tűzijáték-ellenzők gondolatmenetére építve) Hát ezt kötve hiszem. Mindig is voltak gondok, támogatásra szorulók.


Szép, hogy kinyilvánítottuk a szolidaritásunkat a csoporthoz való csatlakozással. Ez már önmagában sokat számít, hiszen biztosíték arról, hogy igenis gondunk van a szerencsétlenül járt polgártársainkra. Most az kéne, hogy jöjjön, hogy a csoport minden tagja szépen bedob a perselybe mondjuk 500 forintot. (226930*500=113465000) Ezután megnézi, van-e otthon nélkülözhető ruhaféléje, tartós élelmiszere, és ezeket is eljuttatja a kellő helyre. (így legalább biztosak lehetünk benne, hogy a pénz oda kerül ahová szeretnénk) Majd pedig augusztus huszadikán szépen megnézzük együtt a budapesti tűzijátékot, minél többen. (akik vidéken már úgy döntöttek, hogy náluk idén nem lesz, azok is eljöhetnek) Mindannyian vesznek egy sört vagy fagyit, amiből soksok ÁFA lesz amiből az állam még több támogatást tud adni az árvízsújtotta területek lakóinak.
Nem hangzik jobban, mint az, hogy nem lesz tűzijáték?

 

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr92116961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzijáték: megtartani és adakozni 2010.06.29. 02:42:31

A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

memphiS 2010.06.30. 22:49:00

mellesleg sequence ujabban memphiS néven űzi az ipart. úgy hallom király a srác.

Prem-blogger 2010.06.30. 23:31:49

De akkor még sequence voltál.

André de Grand 2010.07.01. 15:37:11

Ünnep nélkül nem élet az élet!:)
süti beállítások módosítása