Nation-wide átverés, avagy ahogy felkészítenek minket az egyetemre

2011.12.06. 11:34 Prem-blogger

Nem én vagyok a Messiás (még - a szerk.). Nem kell elfogadni azt amit most írni fogok. Sőt, meg is lehet vétózni. Hazugnak is lehet nevezni. Meg, ha most valakinek jól esik, le is lehet hülyézni.

A gimnázium egy átverés. Nem is ilyen későn kell kezdenem. Már általános iskolába is úgy megyünk, hogy hamis kvalitásokat erőltetnek ránk. Barátság, közös munka, kreativitás, szolidaritás és empátia. Elvileg ezek adják össze azt, hogy te kedves tökéletesen egyedi hópihe ki is vagy.

Embert barátjáról, madarat tolláról, egyetemistát leckekönyvéről. Nem lesztek homogének. Soha, de soha. A neptun kódja mindenkinek más. Szerencsések lesztek és jó helyen ültök, mondjuk az őrségben lévő zseni mögött, akkor a nevetek legalább "maga ott István mögött" lesz. Ez sokkal jobb, mint a "maga ott István mögött kettőveltől hárommal jobbra". Hópihe. Az.

Kiskoromban zsírkrétát adtak a kezembe. Rajzolj pici hópihém. Alkoss. Teremts valami újat. Majd játssz a barátaiddal. Majd nőj fel. Szeress. Játssz. Légy szeretve. Alkoss, alkoss, alkoss!

Senki nem mondta és nem is fogják mondani, hogy ne szerezz barátokat, mert fáj az elvesztésük. Ne alkoss véleményt, ne legyenek vágyaid. A véleményed ellened fordítják, a vágyaidat kinevetik. Kinevetik és eltapossák.

Újat sose alkoss, ha most szeretnél elérni valamit. Valaki csinált már előtted valamit. Sokszor csak annyit, hogy előtted született meg. Ne alkoss, ne. Addig, amíg nem tudsz mindent, amit valaha bárki más megalkotott. Hópihe, ha távolról nézünk téged és ott van a többi között, talán nem látjuk, hogy mennyire deformált vagy a többihez képest. Deformált a normálishoz képest.

Mi a normális? Helytelen a kérdés. "Kik a normális?" Te magad sosem leszel az. Nem akadályozunk meg téged, hogy te legyél az "egyedi", vagy az "új". Nem, mi soha. Megakadályozunk abban, hogy élj. Abban igen.

Azt hiszed, ha eleget dolgozol és eleget küzdesz, akkor te leszel az első. Az egyetlen. A kizárólagos és egyedi. Akkor majd lehetsz te az első férfi anyacsavar? Norvég létedre majd te leszel a svédasztal? Majd te, sok munkával elérheted, hogy az IKEÁban te ne legyél lapraszerelt vásárló?

Elérheted. Persze. Csak, ha megkérhetünk, mélyen tisztelt hópihe. Tavasszal, majd legyél te az aki nem olvad el.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr953442371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cukormázas villanypásztor 2011.12.10. 09:13:51

Csak gratulálni tudok a mondatvégi írásjelek és a vesszők tökéletes alkalmazásához.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.12.10. 17:23:21

@Cukormázas villanypásztor: ja, amúgy én felelnék a blogon a helyesírásért

frankón elfelejtettem

ezennel lemondok
süti beállítások módosítása