Szlovákia tündöklése és... nincstovább

2010.06.29. 13:00 Prem-blogger

Az lenne a mondat vége, hogy "bukása", de nem buktak, komoly meccsen kaptak ki a 100%os nyerési mutatóval rendelkező hollandusoktól 2-1re. Bármennyire is kutya-macska kapcsolat a miénk (vagy inkább a kutyának és a macskának van magyar-szlovák kapcsolata? - a szerk.) el kell ismernünk, hogy tűlünk egy határnyival északra bizony él és lélegzik a labdarúgás. 

Nagycsapatokat megszégyenítő kiscsapatok sokan voltak és, hát sokan még vannak is a VB-n, viszont szeretni való kiscsapat idén jóval kevesebb volt, mint akár még pár éve. Egyedül Észak-Koreára lehet rámondani azt, hogy az egész világ sajnálta őket és inkább aranyosak voltak, mint jó focisták. A brazilok elleni 2-1 még azt sugallta, hogy akár még el is érhetnek valamit, de ez nem így lett szerencsére.
Igen, direkt írtam azt, hogy szerencsére, mert ők voltak az egyetlen válogatott, amely azt üzente, hogy a labdarúgás hierarchiája helyén van. Csúnyán, nagyon csúnyán leégő franciák, nyögdécselve, küszködve játszó olaszok, sokszorosan megalázott és az egész világ által leírt angolok, az afrikai esélyesek teljes hiánya, mind azt mutatják, hogy a labdarúgás megváltozott. Gyökerestül.

Ki fogja megnyerni a VB-t? Hát a spanyolok/portugálok, a brazilok, az uruguayiak, a németek, a hollandok, a japánok/paraguayiak, a ghánaiak és persze a showman argentínok. Miután ezer forinttal fogadtam a franciákra Mexikó ellen, rájöttem, hogy itt aki spekulál, az hülye. Aki állítja, hogy biztos XY lesz a világbajnok, az szélhámos. Aki lehülyézte azt az embert, aki Hollandia, Dánia, Németország, Szerbia végeredményt jósolt a VB előtt, az most nézzen magába és nyugodtan sírhat a meggondolatlanságán.
Valaki megmondta volna, hogy Szlovákia 3-1re fog vezetni 5 perccel az olaszok elleni meccs vége előtt? Hogy a spanyolok kikapnak Svájctól? Vagy, hogy az az Új-Zéland, ahol az első osztályú bajnokságban játszanak összesen annyian, amennyi ember a válogatott keretbe kell, egyáltalán gólt fog lőni a világbajnokságon?

Szerintem nem.

Ezen a VB-n láthattuk, nincs olasz, francia, vagy angol labdarúgó stílus. Viszont láthattunk igazi dán focit, megismerhettük az észak-koreai futballkultúrát és megismerhettük a chilei labdarúgást.
A foci már nem egy-egy országé, a foci magáé a világé. 90 percig 22 férfi kerget egy golyót és megpróbálják berúgni valamelyik kapuba. Rém egyszerű, de ennek ellenére senkinek nem lehet egy rossz szava sem, hiába unalmas, hiába szinészkednek, mégis megnézzük.

A labdarúgásnak van múltja, de nincs jövője, a focinak állandó jelenje van.
 

1 komment

Címkék: foci vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr302118394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

>>Zolee<< 2010.06.30. 08:31:30

hajrá brazilok !!! de még odaérhet Németo. v esetleg a spanyol portugál meccs győztese (most nézem a meccset) és a persze Hollandia nemzeti tizenegye :)
süti beállítások módosítása