Kínai kislány kontra éhenhaló gyermekek, avagy más szemében a szálkát is...

2011.10.23. 19:33 Prem-blogger

Nem mondok senkinek újat azzal, hogy van egy videó, amin azt láthatjuk, ahogy egy kínai két éves kislányon áthajt két kamion, majd elsétál mellette nagyjából húsz ember. Erre persze a világ válasza, mi más lenne, mint, hogy mekkora gonoszak a kínaiak, főleg azok akik csak ott sétálgattak.

Bár számomra nagyon nehezen elhihető ez az egész történet, tényleg, ha megnézzük a videót a dolog egész sebből sántít. Ezzel nem is fordítanék, mert nem akarok lelketlennek tűnni annak ellenére, hogy egyáltalán nem vagyok az. Szóval rá is térnék a valós problémámra.

A probléma márpedig az, hogy mindenki ítélkezik. Hogy lehet valakit, vérben fekve otthagyni. Ahogy megláttam a videót és a híradós kommentárt eszembe jutott, hogy annak ellenére, hogy mennyire elvárjuk, hogy más ahol tud mindenképpen segítsen annak ellenére abba már nem gondolunk bele, hogy szerintem azért itt Magyarországon, Európában, de úgy az egész ítélő világban mindenkinek tény, hogy Afrikában és jó pár más helyen emberek halnak meg nap, mint nap éhen, betegségekben és háborúkban. Szerintem be lehet ismerni, hogy ezen bizony nem nagy munka lenne segíteni, csak egyszerűen nem akarunk. Kérdem én, naivan, miért is nem?

Igazából nem akarom tovább rágni ezt a dolgot, szóval ennyi is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr813324740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karvaly úr 2011.10.23. 20:25:39

1. Ezek szerint mégsem mindenkinek tény. Vagy ha mégis, akkor nem gondolnak bele így, vagy legalábbis nem érdekli őket, stb.
2. Miért nem segítünk? Nemcsak hogy nem akarunk, nincs is érdekünk a segítségre, túl nagy falat, elmegy tőle a kedvünk. Ha megetetünk pár éhezőt, akkor tovább szaporodik. Csúnya gondolat, dehát ez így van.
3. Miért is nem segítenek a kínaiak az afrikaiakon? Segítsenek ők. Dolgozunk mi eleget.
süti beállítások módosítása