Az öregség

2011.11.20. 21:01 Karvaly úr

A címben rögtön felfedezhetünk valamit, mégpedig két szót, "az", és "öregség". (Na, ez nagyon nem volt vicces.)

Szóval, hogy most már értelmes dolgokra tereljem a szót, senki sem szeretne megöregedni. Dolgok spontán elfelejtése, házsártosság, pletykálkodás, ilyesmik társulnak hozzá. Másrészt mindenki szeretne megöregedni, mert hát a korai halál senkinek sem válik egészségére.

Az öreg ember sokszor elviselhetetlen, de ezt el kell néznünk neki. Ha percenként megkérdezi, hogy kérsz-e süteményt, az azért is van, mert esetleg a nagymamád, és nagyon szeret, nem pedig csak azért, mert már megint nem tudja, kérdezte-e már. Ha sokszor értelmetlen dolgokkal traktál, az már kevésbé elviselhető. Általában az a fő ellenérv, hogy "leszel te is annyi+10 éves, mint én!", de attól még nem tudjuk elképzelni, milyen is az.

A halál közelsége nagyon érdekes. Mindened fáj, nehéz a mozgás, ez megnyomorítja az embert lelkileg, szellemileg is. Hiába, rossz dolog. És ezt az öregek 80 %-a átérzi. És emellett még odafigyelnek annyi mindenre, és még szeretnek is másokat... szeressük mi is őket!

(Készült a Szociális Otthonok Érdekvédő Egyesülete és a Szociális Munkásokért támogatásával.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr83399019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása