2012/2013

2012.09.04. 17:14 Karvaly úr

Szeptember 3.

Ismerős arcok, ismerős arckifejezés, ismerős hely. Utóbbi kettő nem passzol. Mintha viccmesélés folyna az évnyitó előtt. Pedig nem. Mindössze mindenki örül a másiknak, hogy láthatja, hogy a következő 181 tanítási napot megint a társaságában töltheti. Az évnyitó alatt szerencsére nincs ekkora hangulat, de van meghittség, meg egy kis szorongás is, persze. 4 osztályfőnöki, meg egy gyors ebéd, amin - nem vicc - milánói/bolognai spagetti/makaróni az ebéd. (Igen, tessék engem elítélni/lehülyézni, még mindig nem tudom megkülönböztetni a kettőt. Mondjuk a menzás verziót talán felesleges is.) Hogy miért? A titkos társaság, melyet nem nevezünk nevén (legyen elég annyi segítségnek, hogy kcal), el akarja hitetni szegény, szerencsétlen gólyákkal, hogy minden nap (aránylag) fenékig tejfel. Vagy inkább paradicsom, bocsánat. Hát közlöm veletek, kedves szálldogáló madár-olvasók (héj, vannak egyáltalán ilyenek? Mr. Prem-blogger/Mr. Brit tudós, mit kéne tenni az ügy érdekében?): nem az. A mai nap már láthattuk is az étkeztetés gyöngyszemét: a savanyúságot, illetve a... A mai napon (szeptember 4.) már láthattuk az étkeztetés két gyöngyszemét: a savanyúságot és a köretet. Na és persze a... A mai nap már láthattuk az étkeztetés három gyöngyszemét: a savanyúságot, a köretet és a levest. De legalább a menzán jó a hangulat, még nem tört össze senki semmilyen tányért, és még nem volt senki, aki figyelmet kért, és megköszönte (ez főleg régen volt menő dolog, ugye, Mr. Prem-blogger/Mr. NDT?).

Új év, új élet. Vagy a régi, modernizálva. Plátói szigor következik (ugye, meg a drákói szerelem, mi? - a szerk.)! E-napló. E napló pedig nem más, mint az, amelyet bármely tanár csak úgy előhúz a zsebéből, és már röppen is a jegy, a késés, vagy az igazolatlan. (Ugye, kedves Mr. Prem-blogger/Mr. NDT, mennyivel mások lettek volna az ön éveik ezzel a csodálatos találmánnyal?) Szóval nincs lógás (eddig sem volt, persze), nincs késés, mert baj lesz.

Ja, és egy személyes megjegyzés: elkezdődtek a faktok! (Juhúú. (Nem, ez őszinte lelkesedés, bármennyire is nem hangzik úgy.))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr344755087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása