Mire készít fel az iskola?

2010.08.07. 20:10 Prem-blogger

A sablonos válasz valami olyasmi, hogy "az életre", vagy "a felnőtt korra", de szerintem, már mindenki tapasztalta, mondjuk egy nagyvárosban, hogy hiába tud nagyon jól angolul, nem tud mit csinálni, ha odamegy hozzá egy barnus és felszólítja számla nélküli face-to-face készpénzben vagy egyéb értékben értendő vagyon átruházásra. Vagy amikor először küldtek titeket a postába, hogy adjátok fel ajánlottan a levelet és a postás megkérdezte, hogy elsőbbségi legyen e és csak néztetek bután amikor kezetekbe nyomta azt a lapocskát amit ki kell tölteni, azt a rengeteg szép színes csekket inkább meg sem említem, még nem voltam olyan bátor, hogy megnézzem őket.

Utaztam a metrón, láttam, hogy egy nő a fejét fogja, eléggé egyértelmű volt, hogy nem most futná a 100at 10 mp alatt, de azt azért nem gondoltam, hogy ahogy lép ki a metróból elájul és összeesik a kettesmetró ajtajában. Eszembe jutott hogy Széchenyi mennyire sokat tett a magyar közlekedés modernizálásáért, hogy Semmelweis az anyák megmentője, hogy a nőknak havonta fáj a hasuk és még hasonló dolgok, viszont bármennyire is gondolkoztam, nem jutott eszembe, hogy melyik tantárgynak melyik óráján beszéltünk arról, hogy mit tegyek, ha egy néni elájul úgy, hogy a lába még a metróban van, viszont a feje már megkoccolta a biztonsági sávot és a metró tülköl, hogy az ajtók záródnak.
A néni, inkább nem nénizem, mert volt vagy 25 éves, szóval legrosszabb esetben is fiatalasszony,aztán ki tudja, hátha olvasni fogja ezt, szóval a lány mostmár jól van. A hívjunk mentőt kérdésre, a válasza az volt, hogy nem kell, szokott rosszul lenni és látszott rajta, hogy tényleg, hiszen most is rosszul volt. Végül nem hívtunk orvost, hiszem a saját lábán sétált be a Duna Pláza WCjébe, persze 3-4 nőtársa kiséretében. Láttam, hogy ez másik kávéház, szóval inkább odébb áltam.

Van papírom róla, hogy képzett elsősegélynyújtó vagyok, de itt azon kívül, hogy megóvtam a lányt attól, hogy az ájulásból a vonatkerék és a teste közötti kapcsolatnak a kattogó zaja ébressze fel, nem tudtam mit tenni.

Nem jön mindig úgy össze minden, ahogy szeretnénk. Nincsen ÉLET óra a gimnáziumban, sőt, ahogy hallottam, az egyetemen sem.

Volt egy beszélgetésem egy magyartanárral, aki azt elemezte még memphis/sequence hozzászólásán, hogy igazából értelme csak az irodalomnak van, a jog és közgazdaság óráknak semmi. Persze minden tanárnak maga felé hajlik a keze. Ha megkérdezel egy matektanár, hogy matekról, vagy mondjuk földrajzról menjen el az osztály fogászatra, a választ 100%os biztonsággal meg tudja bárki tippelni, leszámíva a földrajztanárok természetesen. De nem erről van szó, de amíg így állnak hozzá az iskolai alkalmazottak a felnőtté váláshoz, addig nincs miről beszélni.

Szerintem mindenki beleegyezne plusz egy órányi iskolába, ha azt az órát olyan tanár tartaná, akitől megkérdezhetnéd, hogy akkor most mi is van, ha mástnem lelki úton. Talán minden iskolának szüksége van egy Szőke Gábor atyára.

Egyszer úgyis minden jó lesz.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prem.blog.hu/api/trackback/id/tr962206159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brit tudós 2010.08.07. 23:53:21

1. Relativitáselmélet, első rész: a 25 éves, az cicamica kiccsaj.
2. Ha lehet szavazni, akkor ikább matekon menjetek fogászatra és kísérjen el benneteket a földrajztanár...
3. Perpill szvsz informatika órán lehetne legjobban a "Bevezetés a napi szintű gyakorlati valóságba" című kurzust leadni, nyilvánvaló okokból. Például azért, mert ott azonnal kézközelben van minden információ az elsőbbségi tértivevényes ajánlott levéltől kezdve a klitorális orgazmusig bezárólag (és a kettő között is van egy csomó minden :) ) Ehhez képest a gimnáziumokban kizárólag kilencedik évfolyamon van kötelező info óra. Tök jó. De tényleg minden szentnek maga felé hajlik, hát még, aki nem is szent.
4. Webkamerát kell szerelni egy felnőttre, oszt' végigkövetni egy átlagos hetét. Kész, komplett tananyag.
Egyéb ötlet?

Prem-blogger 2010.08.08. 13:56:48

@brit tudós: a klitorális orgazmusról egy fokkal több anyag van az interneten, mint... bármi másról.

Amúgy lassan már fel kéne fedezni, hogy az ECDL már semmilyen szakmához nem ad megfelelő ismeretet

Amúgy meg mindenben egyet kell hogy értsek, a 2. ponton még nevettem is. :)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.08.08. 22:01:54

Mondta bárki, hogy az ECDL jó valamire? Mert akkor az illetőt egy vödör vízet külsőleg alkalmazva fel kell ébreszteni sürgősen mielőtt késő.
Tudom, hogy nem erről szól a cikk, de vannak rosszullétek amikor tényleg nincs mit tenni. Elképzelem, a félig már eszméleténél levő lány milyen ádáz csatát vívott volna ha te csakazértis stabiloldalba próbáltad volna rakni:D
süti beállítások módosítása